TOP

S’enfila el preu de l’habitatge

Segons dades del Col·legi de Registradors, el preu de l’habitatge ha pujat un 8,3% en el segon trimestre de l’any a la taxa interanual. Des dels mínims registrats a finals de 2014 aquest indicador s’ha recuperat més del 36%, encara que és un 12% més baix que el dels màxims de 2007.

El preu de l’habitatge continua amb la tendència a l’alça que ja va protagonitzar en el primer trimestre de l’any, quan es reflectia un encariment del 8,7%.
Amb aquestes dades, el preu se situa en nivells similars als d’inicis de 2006 o mitjans de 2010 després de prop de cinc anys de pujades, encara que es troba en nivells inferiors als màxims que es van aconseguir en el tercer trimestre de 2007, en plena bombolla immobiliària.

Des del Col·legi de Registradors assenyalen, però, que no és bo que aquest augment del preu de l’habitatge pugi per sobre dels suposats increments salarials, el creixement econòmic o la inflació, ja que en aquest cas el mercat tendiria a alentir-se perquè la gent continuaria sense poder accedir a una llar digna, un dret es publicita a l’article 47 de la Constitució espanyola i que a Formentera és, com a mímin, de dubtós compliment.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES