TOP

Santa María va encendre la flama de les Festes de la Terra

Tot i que a principis de Juliol la Comissió de Festes de Santa María va anunciar que no podrien fer la festa aquest 2017, una empenta final d’antics membres de la comissió i l’ implicació de la junta actual han acabat amb dos nits intenses de musica i cultura.

Divendres va tenir lloc la Setzena edició de l’encontre de joves poetes dels Països Catalans, amb els formenterers Mª Teresa Ferrer i Esteve Portas, el menorquí Damià Rotger, l’eivissenc Jaume Vidal, el mallorquí Emili Sánchez Rubio i la catalana Meritxell Cucurella.

Aquestes veus van oferir un recital de poesia a la plaça del Jardí de Ses Eres en col·laboració amb l’Obra Cultural Balear de Formentera.

La nit del dissabte va omplir la Plaça de la Constitució de la millor musica en la nostra llengua, una ballada popular amb els Xacoters i els Pastorells va encendre la flama per donar pas als Sweet Lure, el duet acabat de néixer a Formentera i que van posar potencia amb les seves versions de rock internacional.

Els eivissencs Bluesmafia i es Saligardos van continuar amb les versions, els temes propis i les adaptacions de temes populars de les Pitiüses en un concert que va ser una festa. La banda eivissenca va néixer de la combinació entre “Sa Bluesmafia” i “Eivissa Jazz Big Band” que ha donat com a resultat 9 anys d’escenaris plens de ritme.

Finalment la plaça va tremolar amb els Projecte Mut i el seu peculiar estil tant estimat a Formentera. Temes que en David Serra i en Joan Barbé ja han convertit en clàssics com “Sa lluna damunt Formentera”, “Posidònia” o “Que mos donin” no van decepcionar als presents que van ballar i corejar al ritme dels eivissencs.

Finalment en Dj. Lluís va posar el fi de festa per als més tardans.

Ara caldrà esperar veure com es re organitza la Comissió de Festes de Santa María per que la flama torni a encendres al 2018.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES