TOP
SONY DSC

Inauguració de l’espai per a cans a Can Misses

Patricia Gómez i l’alcalde d’Eivissa Rafael Ruiz han visitat aquest servei de visites de cans a pacients ingressats que l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera ha posat en marxa amb el treball de professionals de la Unitat de Seguretat del Pacient, educadors i monitors canins i veterinaris, que han participat en aquest projecte d’humanització de l’atenció sanitària, pioner a tot l’Estat.

La posada en marxa d’aquest projecte no ha suposat cap cost a l’Administració pública ja que hi han participat persones i empreses com De Casa, Purina i Grafitec de manera altruista.

El projecte preveu la visita dels cans als pacients ingressats havent fet prèviament una valoració mèdica del pacient, una avaluació dels veterinaris sobre el ca i una apreciació dels educadors canins sobre el comportament de l’animal.

La trobada té lloc al punt de trobada, un espai creat per aquesta finalitat.

Dogspital s’uneix a altres iniciatives d’humanització escomeses per l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, com ara Plantagrama, una iniciativa d’humanització per mitjà de la música, a càrrec de la Unitat de Seguretat del Pacient; la cesària humanitzada, impulsada per l’equip de comares, que des de final de juny han posat en marxa conjuntament el Servei de Ginecologia i Obstetrícia i el Servei d’Anestèsia, amb la qual es permet l’acompanyament de la parella de la partera durant la cesària.

 

La Direcció d’Infermeria va atorgar en el mes maig els Premis Humana per donar resposta a les propostes d’humanització del personal d’infermeria, una convocatòria que va tenir una alta participació, concretament quinze projectes que van realitzant-se amb el suport de la Gerència: el guanyador dels Premis Humana va ser el de la Infermera La, la, la, una marioneta encarregada de rebre els infants a l’Àrea Quirúrgica per humanitzar l’atenció als més petits, que ja funciona al Bloc Quirúrgic. Altres propostes que van implantant-se són l’atenció de les pacients mastectomitzades, la presència dels germans més grans a l’Àrea de Neonatologia davant del naixement d’un nadó que hagi de romandre a la incubadora o la humanització d’Urgències. Pel seu costat, altres serveis estrenaran ben aviat nous projectes d’humanització, com ara el projecte “Saltando muros”, del Servei de Psiquiatria, la iniciativa del Servei de Neurologia per als pacients amb alguna demència, i d’altres (Atenció Primària, Laboratori, Urologia o Pediatria).

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES