TOP

Dos de cada tres ciutadans balears volen limitar l’arribada de turistes

Són dades de la darrera enquesta de la Fundació Gadeso. En concret, la demanda que es limiti l’entrada de visitants a les Balears procedeix el 67% dels enquestats, entre els quals l’argument més esgrimit és que per a les Illes és insostenible la concentració de tantes persones, mentre que altres consideren que està demostrat que l’arribada de més turistes no suposa més riquesa o benestar per a la població.

Per contra, un 33% dels enquestats rebutja la implantació de limitacions, i advoca per una millora de les infraestructures o per considerar que les altes xifres d’aquest any són conjunturals i que la situació s’autoregularà.

El 70% dels enquestats té la percepció que el nombre de visitants no deixa de créixer, davant d’un 17% que creu que el volum és similar al de l’any passat.

Quan es pregunta als balears on han tingut la percepció de saturació o massificació, un 75% assenyalen a les platges i els seus accessos, i un 72% en les carreteres i els aparcaments. Un 49% apunta l’ús excessiu d’uns escassos recursos naturals com l’aigua, i un 35% afirma que els problemes s’han detectat en serveis públics com el transport o la sanitat.
D’altra banda, el 69% dels illencs donen suport a la decisió del Govern de duplicar l’ecotaxa a partir de l’any vinent. Els motius són perquè els sous recaptats serviran per minvar els efectes perniciosos de l’activitat turística i per si pogués servir com a mesura dissuasiva entre el públic no desitjat.
Sobre què s’hauria de fer amb els sous de l’impost turístic, un 60% es decanta pel medi ambient i el territori, un 22% per la millora del producte, un 9% per la promoció del turisme sostenible i un 6% per augmentar els fons autonòmics.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES