APNEEF i APMIPTEA reben la Medalla d’Or de Formentera

El Consell celebrà ahir al matí el Ple extraordinari dedicat a l’atorgament de distincions honorífiques de 2018. El lliurament es realitzarà el pròxim 24 de juliol, en l’acte institucional de la Diada de Formentera, que tendrà lloc a la Sala de Cultura, al cinema, a partir de les 20.30 hores.
Així s’ha concedit la Medalla d’Or de Formentera de forma conjunta a l’Associació de Persones amb Necessitats Especials d’Eivissa i Formentera (APNEEF) i a l’Associació Pau Mayans per la integració de persones amb “TEA” (APMIPTEA), “en reconeixement al treball [d’aquestes entitats] (…) per augmentar la qualitat de vida i integració en la societat [dels seus usuaris]”.

Tres premis Sant Jaume
El ple també ha decidit per unanimitat atorgar tres Premis Sant Jaume a n’Esperanza Riera Riera, en Vicent Serra Ferrer i a Can Pep Xomeu. En el cas de n’Esperanza Riera Riera, el guardó reconeix “la seva trajectòria professional dins l’àmbit educatiu, desenvolupada principalment en el CEIP El Pilar de la Mola, des d’on ha contribuït a enriquir i consolidar l’escola pública a l’illa de Formentera i a potenciar un model de centre —el d’escola rural unitària—”. Cal assenyalar que el Ple assegura que aquest “model [d’escola] s’ha demostrat plenament vigent i efectiu en el marc geogràfic i humà de Formentera”, una afirmació que contrasta amb el fet que diversos infants residents a la Mola han quedat sense plaça en aquest centre públic en els darrers cursos.
Pel que fa a en Vicent Serra Ferrer, el premi se li atorga “en reconeixement a la seua trajectòria dins l’àmbit educatiu, social i de promoció de la cultura en benefici de la ciutadania com a persona compromesa en reivindicacions històriques de la nostra illa, com un dels impulsors de la creació de l’institut d’educació secundària de Formentera, soci fundador i president de l’Obra Cultural Balear de Formentera, primer president del Patronat Municipal de Cultura, i com a autor, col·laborador i assessor de diverses publicacions”.
L’últim Premi Sant Jaume està dirigit a Can Pep Xomeu, en “reconeixement a la seva emprenedoria comercial, una activitat arrelada, sobretot, al Pilar de la Mola, amb més d’un segle de trajectòria, que testimonia tota l’evolució de la nostra societat i història, i que va des del transport de queviures i material entre les Pitiüses, a la venda al detall, i que ha acompanyat, de forma progressiva, el despertar turístic, que apostà, per exemple, per la creació del primer mercat d’artesania de l’illa”.
El Ple també ha decidit atorgar la distinció de Fill adoptiu a Antoni Taulé i Pujol, nascut a Sabadell l’any 1945, per la seva íntima vinculació amb l’illa, des de la dècada dels setanta, com a espai creatiu, artístic i inspirador, i on, precisament, decidí dedicar-s’hi plenament a l’art.

About Author

background