Aquesta tarda es coneixeran els resultats dels treballs d’exhumació al cementeri de Sant Ferran

Després de concloure la fase d’excavacions el passat cap de setmana, i segons fonts del Fòrum per la Memòria d’Eivissa i Formentera, els experts d’Aranzadi han estat aquests dies treballant en les restes humanes recuperades a l’interior del cementeri. Aquestes feines, que s’han dut a terme a Formentera per part d’un equip d’antropòlegs físics, han de permetre orientar l’estudi genètic que es farà a la Universidad del País Vasco i que ha de confirmar si les restes recuperades efectivament estan relacionades amb els cinc represaliats per les forces franquistes que foren afusellats l’1 de març de 1937.
D’altra banda, s’espera que es pugui conèixer alguna informació més sobre la bala trobada el passat divendres a l’exterior del cementeri, sota de la tàpia on encara es distingeixen els impactes de bala de l’afusellament.
La sessió informativa tendrà lloc aquesta tarda a les 18 h a la seu del consell i es preveu l’assistència del president, Jaume Ferrer i de la consellera balear de Cultura, Fanny Tur.

About Author

Comments are closed.

background