Armengol, Picornell i Ensenyat es mostren favorables a consultar als ciutadans la continuïtat de la Corona

El mateix dia en el que el monarca rebia en audiència als diferents representants polítics de les illes, MÉS per Mallorca i Esquerra Unida han presentat una Proposició No de Llei al Parlament Balear perquè aquest organisme convoqui un referèndum vinculant demanant a la ciutadania de les Illes i de l’Estat Espanyol quina formula d’Estat desitja: una monarquia o una república.

En resposta a aquesta proposta, la presidenta del Govern, Francina Armengol en declaracions als mitjans després de l’audiència  amb el Rei Felip VI al Palau de l’Almudaina, ha assegurat que està a favor de que el Parlament “ho pugui debatre tot”.

D’altra banda el President de la Cambra balear, Baltasar Picornell ha explicat que com a parlamentari no pot oposar-se a que qualsevol grup presenti una proposta i quan li han demanat quin seria el seu vot a ironitzat dient que els periodistes ja saben de quin peu coixeja.

El President del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat ha set més contundent hi ha manifestat que la “sobirania la te el poble” i que “no hi ha res més democràtic que un referèndum.

MÉS per Mallorca i Esquerra Unida també han manifestat el seu suport perquè s’obri una comissió d’investigació al Congrés dels Diputats perquè s’esbrini què hi ha de veritat en les gravacions de l’amant del rei emèrit, Corinna, i que relacionen a Joan Carles I amb presumptes negocis fraudulents.

About Author

Comments are closed.

background