Arriba la primera Flower lliure de plàstics

El Consell de Formentera posa a disposició dels assistents a la Flower de Formentera que se celebra a la plaça de la Constitució demà dissabte, 20 de juliol, dos dispensadors d’aigua gratuïta. Aquests dispensadors de l’empresa d’Agua kmZero aprofiten l’aigua potable de la xarxa per filtrar-la, llevant-li el clor i altres productes, i oferint una aigua d’alta qualitat i bon gust.
Els dispensadors, que estaran instal·lats un davant de la seu insular i l’altre a la porta del Centre Gabrielet, són una iniciativa del Consell de Formentera, que compta amb l’assessorament de Formentera sense Plàstic i que té per objectiu reduir els plàstics d’un sol ús en les festes de la Diada de Formentera.

Gots reutilitzables 100 vegades
El públic podrà adquirir per un preu de 0,50 euros gots reutilitzables que l’usuari podrà emportar-se a casa o bé dipositar en diversos contenidors que es disposaran a la plaça per facilitar-ne la rentada i reutilització. Mikel Gabarain, de Formentera sense Plàstics, ha indicat a Ràdio Illa que «és important que la gent prengui consciència que aquests gots es poden reutilitzar i aguanten fins a 100 rentades, per això és precís no llençar-los als fems i dipositar-los als contenidors específics».
L’esforç per eliminar les botelles de plàstic d’un sol ús és inèdit a les festes patronals de Formentera però ja s’ha experimentat amb èxit en l’edició d’enguany de la Festa Intercultural i a la Flower de la Mola.

Programació de la Flower i la Flower infantil
En el marc del programa de festes de Sant Jaume, demà dissabte a partir de les 19 h tendrà lloc a la plaça de la Constitució l’espectacle infantil De Colors a càrrec dels mallorquins Mel i Sucre. A les 20 h els més petits podran gaudir de l’activitat Prepara’t per la Flower, en què es podran engalanar per l’ocasió i a les 21 h començarà la Flower infantil que també dinamitzarà Mel i Sucre.
A partir de les 23 hores a la plaça de Sant Francesc comença l’esperada Formentera Flower amb l’actuació de DJ Blue, especialitzat en rock clàssic, que deixarà pas a DJ Javi Box, que punxarà música dels 50 i 60, i al concert del trio de rock i blues Jam Factory, format per Ekki Hoffmann, José Rulo i Kelly Neuenschwander. Per culminar l’esdeveniment, pujarà a l’escenari Dj Pharma, que una vegada més, promet seguir sent fidel al seu personalíssim estil, amb espectaculars novetats pel que fa al vestuari i balls que de nou faran vibrar la plaça. S’espera que la festa conclogui a les 4 de la matinada.

Festes de Sant Jaume sense plàstics
Els dispensadors d’aigua gratuïta també estaran disponibles durant les nits de concert de Sant Jaume, el 24 i 25 de juliol. A més, els músics i els tècnics de so i escenari de les festes empraran botelles d’acer inoxidable en comptes d’ampolles de plàstic.

About Author

Comments are closed.

background