Com, quan i on contribuir al ‘World Clean Up Day’ de Formentera

El ‘World Clean Up Day‘ és una iniciativa que recorre 150 països i en la que ciutadania, entitats i administracions col·laboren perquè el pròxim dissabte, 15 de setembre, es realitzi una jornada de neteja de plàstics i al mateix temps es promogui la conscienciació sobre la gestió d’aquest material contaminant i s’impulsin solucions alternatives.
El moviment va néixer a Estònia l’any 2008, quan 50.000 persones van netejar tot el país en sols cinc hores. Des de llavors, el model d’acció «Un país en un dia» s’ha estès arreu del món, convertint-se en un dels moviments populars que més ràpid ha crescut.
El moviment ‘Let’s do it‘ ‘World Clean Up’, està impulsat a la nostra illa per Formentera Plastic Free que coordina diversos equips de neteja que es posaran en marxa el pròxim dissabte, 15 de setembre. Tothom que estigui interessat a participar-hi, pot contactar per correu electrònic a plasticfreeformentera@gmail.com, al perfil de Facebook d’aquesta plataforma o bé cridar al coordinador de la iniciativa, Mikel Gabarain, al 667 520 873.

Indica la zona de l’illa on hi ha plàstics 
Alguns ciutadans estan creant equips i sol·licitant àrees per netejar o bé per afegir-se a altres grups ja formats. Així mateix, també es pot col·laborar descarregant prèviament l’aplicació Línia Verda per a poder ubicar els residus localitzats abans de la jornada de dissabte. D’aquesta manera, es podrà crear un mapa que els organitzadors de la neteja podran fer servir per a la distribució dels grups de neteja.

Punts on es farà la neteja
La jornada de dissabte s’ha organitzat de manera que hi ha activitats a diferents llocs de l’illa i diversos horaris perquè tothom hi tengui l’oportunitat de participar. Escolliu a quina banda i amb quina companyia voleu posar el vostre granet d’arena. Les opcions són les següents:
• A la Capella de sa Tanca Vella, de Sant Francesc, la cita és a les 10 h.
• A Cala en Baster, l’Associació de Veïns Illa de Formentera ens cita a les 10.30 h.
• l’Insotel Formentera Playa, a les 12.00 h, una iniciativa de Be Blue de Trasmapi.
• Platja d’es Pujols, a les 12.00 h, amb l’Associació Qué Celeste.
• A Cala Saona, a les 17.30 h, amb Formentera Walking.
• As Calo de Sant Agustí, a les 18.00 h, amb Disfruta Formentera.
• A més es faran Neteges del fons marí a s’Espalmador; horari a consultar a Vellmarí i Formentera Divers. Els grups seran reduïts i amb inscripció prèvia al centre de busseig desitjat.
• Al Far de la Mola, el diumenge a les 11.00 h, Colgados de Formentera també farà una neteja servint-se de tècniques de treballs verticals.
Als punts de trobada hi haurà taulells d’informació enfront de cadascuna de les principals platges de l’illa i s’hi farà lliurament del Pack de Neteja i instruccions de ‘Lets do it Formentera’.
Des de la Plataforma Plastic Free Formentera i l’associació Qué Celeste s’anima a fotografiar les tasques de neteja que realitzi cada grup amb els hasthtags #plastic Free, #worldcleanupday i #letsdoitformentera per a mostrar al món les feines que es desenvolupin a Formentera.

About Author

Comments are closed.

background