Comença l’exhumació de la fossa del Cementeri Vell d’Eivissa

El Govern balear té previst iniciar aquest matí les excavacions a la fossa del Cementeri Vell d’Eivissa, on es calcula que hi poden haver enterrades un centenar de víctimes de la Guerra Civil i la repressió franquista. Les feines començaran amb la retirada del paviment i està prevista l’assistència de la consellera balear de Cultura, Fanny Tur, així com de representants del Fòrum per a la Memòria d’Eivissa i Formentera, que coordina la recerca.
Aquesta és una de les onze fosses que s’excaven enguany a les Balears i la segona que s’intervé a les Pitiüses, després de la del cementeri de Sant Ferran, uns treballs que es portaren a terme entre finals de novembre i primers de desembre de l’any passat.
Recordam a més que el Govern té previst, de cara a 2019, impulsar les exhumacions de Jaume Escandell Costa, de can Miquel des Bosc, qui després de ser executat fou presumptament inhumat a l’anomenada ‘corva de s’arena‘. A més, l’executiu també vol exhumar les restes de Josep Tur Planells, Pep de na Damiana, qui fou assassinat i presumptament enterrat al fossar Vell de Sant Francesc.
Cal mencionar que el Parlament va aprovar el febrer de 2016 la llei que ordena al Govern l’exhumació de les fosses comunes dels represaliats durant la Guerra Civil.

About Author

Comments are closed.

background