Crida a la ciutadania per retirar munts de pedres as Trucadors

L’organització ecologista GEN-GOB, en col·laboració amb el Consell i el Govern balear, coordina per a aquest dissabte 10 de novembre una jornada de retirada de munts de pedra a la zona des Trucadors.
La consellera insular de Medi Ambient, Daisee Aguilera, ha convidat a la població a assistir a aquesta jornada, que començarà a les 10.30 hores amb una xerrada informativa al punt de trobada, l’aparcament del restaurant es Ministre de ses Illetes. Tot seguit, els assistents es dirigiran a la part des Trucadors per «retirar alguns dels nombrosos munts que hi ha i tractar de retornar les pedres al seu lloc d’una manera ordenada i respectuosa amb l’entorn», ha declarat la consellera.

Alt valor ambiental d’una zona molt sensible
Cal destacar que la zona des Trucadors, situada en ple cor del Parc Natural de ses Salines, és un espai especialment fràgil a causa de l’erosió per l’onatge i el vent. Aquesta franja de terra té una climatologia que configura un modelat litoral propi i singular, amb formacions característiques, i a més és extremadament sensible a qualsevol canvi que es produeixi.
La consellera Daisee Aguilera ha destacat que el gran augment del nombre de visitants que hi ha hagut en els darrers anys, sumat a la moda d’amuntegar pedres per fer escultures «accelera considerablement els processos erosius naturals i propicia la futura desaparició d’aquesta part de l’illa. Per això cal conscienciar a la població sobre la importància de no alterar un espai tan sensible i intentar retornar la zona al seu estat natural».
Aquells que venguin a participar en l’activitat des d’Eivissa, on el punt de trobada serà l’estació marítima de Formentera del port de Vila a les 08.30 h, tendran els desplaçaments entre les dues illes de franc, gràcies a la col·laboració de Baleària, així com el transport en bus d’anada i tornada a ses Illetes. En finalitzar la jornada, es convidarà a un refrigeri a tots els participants.

About Author

Comments are closed.

background