Derbi vermell. Sant Rafel 0 Formentera 3

El final de setmana convuls que ha patit el club, amb la sortida del director tècnic, José Quereda “Pirri”, i l’ambient enrarit pels rumors sobre la possible sortida de diversos jugadors en les pròximes jornades, no han passat factura als integrants del primer equip del Formentera que ha brindat una victòria sense pal·liatius a l’afició roig-i-negre que, una volta més, s’ha desplaçat en massa a Sant Rafel -centenar i mig de persones- per acompanyar i animar al conjunt de la pitiüsa petita.
L’equip sortia a disputar el partit sabedor que el líder, la Penya, i el Poblense, l’immediat perseguidor del Formentera, havien saldat els seus encontres d’ahir amb golejades a favor, i, per tant, no valia a badar. Els onze de Gómez Roa s’han mostrat molt endollats en els minuts inicials, com fan jornada rere jornada, i Javi Boix ha estat a punt d’inaugurar el marcador amb un mà a mà amb el porter local que el jugador alacantí, acompanyat darrerament d’una emprenya malastrugança, ha acabat enviant fora.
A partir d’aquí, el joc ha entrat en una fase més grisa, amb molta pugna i pocs espais, sense ocasions de gol, en el que el nostre locutor, Xavi Guasch, ha denominat “centrecampisme“. En aquest sentit, al Formentera se li feia molt difícil fer-se amb les segones jugades i el Sant Rafel, més còmode en aquesta fase, aprofitava per tirar contres, això sí, sense inquietar massa la porta de Pepelu.

Arriben els gols
I quan semblava que marxaríem al vestidor amb el 0-0 inicial, Kike Ferreres ha tornat a marcar i ha avançat als formenterers que han anat a celebrar-ho amb molta efusivitat davant el córner amb l’afició visitant. En aquest moment el partit ha deixat de ser la bassa d’oli que havia estat fins aquell moment i s’ha escalfat ràpidament, quan els jugadors del Sant Rafel s’han encarat amb els del Formentera, recriminant-los, suposadament, que no havien aturat el joc amb un jugador ‘blue‘ en terra, picabaralla que l’àrbitre ha resolt amb repartiment de diverses targetes a banda i banda, i l’expulsió de l’entrenador rafalerVicente Román, que ha marxat molt empipat cap a vestidors. No hi ha hagut temps per més, i l’àrbitre ha xiulat el final de la primera part.
La segona part ha seguit la mateixa tònica que la primera, amb un partit poc brillant però tàctic i treballat, sobretot per part del Formentera. Górriz ha entrat substituint Adri Gimeno i després ho ha fet Colau, que ha acabat sent decisiu primer amb un xut que, malgrat que el porter ‘blue‘ ha aturat amb gran classe en primera instància, no ha pogut blocar, i Víctor Ruiz, un dels jugadors sobre qui s’ha posat el focus mediàtic aquesta setmana, ha aprofitat per fer pujar el 0-2 al marcador.

El Sant Rafel acaba amb nou
Faltaven vint minuts per acabar la contesa i les coses quedaven força encarrilades i més s’hi han posat amb, primer, l’expulsió d’un jugador del Sant Rafel, i, després, ja a les acaballes del partit, amb el tercer del Formentera, obra, ara sí, de Colau finalitzant una jugada que ell mateix havia començat. Les protestes, de nou, dels jugadors rafalers han significat l’expulsió d’un dels seus jugadors, deixant l’equip local amb nou efectius.
El partit ja no ha donat més de si i el Formentera respon així, a les victòries dels altres equips del capdamunt de la taula classificatòria, aconseguint tres punts, de forma clara, en un camp de màxima exigència, i començant amb molt bon peu aquesta setmana de tres partits (dos d’ells derbis) en sis dies.
La propera jornada, dijous a les 12 h al Municipal en el retorn de Marcos Contreras a Formentera, defensant la samarreta del CD Eivissa.