Desembarquen a Formentera les plataformes de lloguer de vehicles entre particulars

Just quan les administracions comencen a regular l’arrendament d’allotjaments turístics a través de webs com AirBnB, a la nostra illa han començat a proliferar plataformes com Drivy, Socialcar o Amovens, que compta amb un lema tan explícit com «lloga el teu cotxe i guanya sous».
En aquests webs els particulars ofereixen els seus cotxes per llogar, quedant a disposició d’altres particulars. Així, a la xarxa podem trobar que a Formentera hi ha disponible un BMW sèrie 1 per 59 euros el dia durant el juliol, amb pagament de 0,12 euros per km a partir dels 200 km circulats. També hi ha utilitaris, descapotables, tot terrenys i fins i tot una autocaravana equipada amb dutxa, cuina i llit doble.
En el cas d’aquesta autocaravana, una Mercedes Vito que surt a 101 euros el dia durant el juliol, el propietari assegura que a més «regalarà» als seus clients «un mapa» de l’illa, els inscriurà «a la llista de convidats de totes les festes de l’estiu» i els explicarà quins són «els millors llocs per aparcar» i menjar. També cal destacar que en un dels portals consultats, una sola persona ofereix en lloguer fins a cinc vehicles diferents.

Preocupació en el sector local de lloguer de vehicles
El representant a Formentera de l’Associació Balear d’Empreses de Lloguer de Vehicles, Javi Verdera, ha assenyalat alguns dubtes al voltant de la legalitat d’aquesta pràctica: «Un cotxe de lloguer ha de passar la ITV més freqüentment que un vehicle particular i a més, s’ha d’inscriure en un registre de vehicles de lloguer».
A més, des de la Patronal s’ha destacat que el lloguer de cotxes particulars a través de plataformes a internet podria desvirtuar els efectes de la llei que prepara el Govern balear, que té per objectiu limitar l’entrada de vehicles a Formentera així com restringir les dimensions de la flota de les empreses de ‘rent a car’ que operen a la nostra illa.

About Author

1 comentario

  1. Encuentro increíble el hecho de que estando como estamos intentando disminuir el nº de vehículos en la isla ahora se de esta circunstancia.Creo que deberían elaborar y aprobar un decreto urgente donde las condiciones de alquiler de vehículos deban cumplir los mismos requisitos que las coches de las empresas dadas de alta.Estos vehículos de los cuáles se obtendría un rédito,a quién pagarían sus impuestos,desgastan las carreteras y caminos más que cualquier particular y yo como ciudadana pagaría por arreglar lo que otros rompen?Este vacío legal que dejan los servicios a través de internet a de tener un freno,no podemos decir simplemente que «es difícil de controlar»,cualquiera que entre en las páginas puede saber cuál es vehículo que se puede alquilar,y esto si hay voluntad de pararlo es útil

background