Dimecres comença l’Onada de Calor

L’Agencia Estatal de Meteorologia ha avançat l’alerta màxima groga per a Formentera i Eivissa a aquest dimecres. En principi les previsions anunciaven que les temperatures més altes es produirien divendres, però s’ha actualitzat l’avís d’onada de calor.
Les Pitiüses podrien superar avui els 33 graus i dijous la sensació tèrmica serà d’entre els 36-38 graus per l’alta humitat ambiental que superarà el 80%. Les temperatures continuaran pujant de cara al cap de setmana.
Per exemple a l’interior de Mallorca la màxima podria arribar als 38 graus.
La direcció general de Protecció Civil i Emergències del Ministeri d’Interior ha emès una alerta per onada de calor a tota la península durant els propers dies.
Protecció Civil recomana als ciutadans limitar la exposició al sol i mantenir-se en llocs ben ventilats i beure amb molta freqüència sobretot aigua i líquids i fer beure als infants i a la gent més gran tot i que no tenguin set.
Ingerir menjars lleugers i de forma freqüent, rics en aigua i sals minera i fruites i verdures també és molt recomanable.
Es recomana també posar-se roba clara i cobrir el cap i la major superfície de la pell. No fer exercicis físics en les hores centrals del dia.
També s’ha d’augmentar la precaució amb els incendis forestals pel risc de propagació per la calor i la sequera. No tirar llosques a la vegetació, escombraries o botelles de vidre. Recordem la prohibició de fer foc al camp i en terrenys propers.
Així es demana avisar al 112 en cas de sospita d’incendi.

About Author

Comments are closed.

background