Dos ferits greus per un accident a l’illot de sa Torreta

Dos homes van resultar ferits greus ahir a la nit després que l’embarcació en la qual navegaven juntades de Formentera rumb a Eivissa, la ‘Mo’ndo’,  impactàs contra l’illot de sa Torreta. Els dos ferits es troben ingressats a la Policlínica del Rosario, després de ser traslladats en helicòpter des de l’Hospital de Formentera. Es tracta d’un home de 49 anys de nacionalitat espanyola que roman a la Unitat de Cures Intensives amb un traumatisme cranioencefàlic i un traumatisme facial i un jove de 22 anys, també espanyol, que pateix fractures en diversos ossos de la cara.

Escull de l’illot de sa Torreta on ha impactat l’embarcació.

El succés va tenir lloc ahir a les onze de la nit. Salvament Marítim ha informat que va rebre l’avís de l’accident i mobilitzà l’embarcació d’intervenció ràpida ‘Salvamar Markab‘, amb base a Vila. Mentre aquesta embarcació es desplaçava cap a l’indret dels fets, Salvament demanà al vaixell ràpid de Mediterrània Pitiüsa ‘Aires de Formentera’, que tornava de Vila rumb a la Savina, que socorregués als accidentats. El ferri de línia va poder arriar una embarcació auxiliar amb la qual rescatà cinc dels sis tripulants i els va traslladar fins al port de la Savina. Segons Salvament Marítim, l’embarcació sinistrada era una llanxa motora d’uns 10 metres d’eslora, anomenada Mo’ndo i registrada en la llista 6a, destinada a les embarcacions d’esbarjo que es lloguen.
Quatre dels tripulants, amb edats entre els 17 i els 22 anys van patir policontusions i van ser evacuats a l’Hospital de Formentera amb pronòstic lleu i posteriorment donats d’alta.

Embarcació surant 
El patró, que també havia patit ferides en el sinistre, no va ser evacuat amb la resta de tripulants i es va quedar esperant a l’arribada de l’embarcació de Salvament Marítim, que el traslladà fins a la Savina. Els efectius embarcats al ‘Salvamar Markab‘ també intentaren sense èxit reflotar l’embarcació accidentada, que quedà a la deriva a l’espera de ser recuperada perquè no suposi un risc per la resta de navegants. Testimonis presencials han indicat que al migdia de dimecres una empresa especialitzada està intentant retirar l’embarcació, que només flota per la part de proa i ha estat abalisada.

About Author

Comments are closed.

background