El Consell cedirà l’ús de sa Senieta al Govern perquè la converteixi en el futur Museu de Formentera

En el Ple de demà, corresponent al mes de juliol, està previst que s’aprovi la proposta de cessió de l’ús d’aquesta casa històrica de Sant Francesc. Una volta la proposta hagi rebut el vistiplau del Ple, el president Jaume Ferrer i la consellera balear de Cultura, Fanny Tur, signaran un conveni de col·laboració en el qual la institució insular cedirà gratuïtament l’ús de l’immoble i el Govern es comprometrà a dur a terme la restauració i adequació de l’edifici amb l’objectiu de destinar-lo als usos expositius i museístics que acollirà el futur Museu de Formentera.
La cessió d’ús restarà vigent fins al 31 de desembre de 2033, podent ser prorrogada per un període de cinc anys més. Les obres de condicionament i manteniment de l’immoble cedit seran a càrrec del Govern balear.

Tres seus del Museu de Formentera
Sa Senieta és una casa declarada com a bé catalogat del patrimoni històric de les Illes Balears. A més de sa Senieta, que albergarà la col·lecció permanent i els serveis públics generals, la futura xarxa museística de Formentera comptarà amb dos espais més; d’una banda, La casa de Can Ramon, que es dedicarà a l’exhibició de la col·lecció etnogràfica del Museu de Formentera, i de l’altra, l’actual solar al costat del Fossar Vell, espai que es destinarà a arxiu i biblioteca especialitzada, sala de conferències i exposicions, espai de dipòsit i reserves, a més de laboratori d’investigació.

About Author

Comments are closed.

background