El Consell d’Entitats aprova tres propostes dirigides als infants, als majors i a les persones amb necessitats especials

En la tercera sessió de l’any dels pressupostos participatius celebrada ahir al vespre al Casal d’Entitats, la trentena de representants de 19 associacions, d’un total de 77 registrades en el Consell d’Entitats, aprovaren la realització de tres projectes. D’una banda, un circuit esportiu per a gent major a Sant Ferran, que costaria uns 100.000 euros, en segon lloc un parc infantil per la mateixa localitat, una actuació valorada en uns 210.000 euros, i per últim, una embarcació de vela adaptada, que suposa una inversió de 16.000 euros.

Prioritats en l’ambit social
El circuit per a gent major fou la proposta que més suports obtingué en la votació telemàtica de la passada primavera, una idea que arribà al Consell d’Entitats per iniciativa de l’APIMA de Sant Ferran. L’equip de Govern del Consell ha indicat que el circuit anirà ubicat en la circumvalació de la localitat de ses Roques.
El Parc Infantil fou la segona opció preferida i és una proposta d’APNEEF i de l’APIMA de Sant Ferran. L’equipament anirà instal·lat en el terreny que hi ha entre els carrers Majors i Guillem de Montgrí, i que actualment és un solar de terra on s’aparquen cotxes i que queda davant d’un taller mecànic, a l’entrada del poble venint des des Pujols.

Terrenys que no suposen cap despesa pel Consell
La consellera de Participació, Sònia Cardona, ha indicat que s’haurà de convocar una nova sessió del Consell d’Entitats perquè les associacions donin el vistiplau als avantprojectes tant del circuit per a gent major com del Parc Infantil. A més, la consellera ha assenyalat que l’adquisició dels terrenys per fer-hi aquests equipaments no suposa cap despesa pel Consell, perquè la previsió que aquests espais passin de ser domini privat a públic ja ve recollida a les Normes Subsidiàries.
L’estimació de l’equip de Govern és que tant el parc com el circuit siguin una realitat durant el 2018. Així, els projectes haurien d’estar llestos abans de l’estiu i les feines podrien començar a finals de la temporada turística.

Una inversió ja realitzada
Per últim, l’embarcació de vela adaptada, proposada pel Club Surf  Formentera,  fou la tercera proposta més votada. Sònia Cardona assenyalà que l’Escola Municipal de Vela disposa de dues embarcacions d’aquest tipus, una pagada per una entitat privada i l’altra pel Consell. Ara bé, el fet que la despesa ja s’hagi efectuat no impedirà que l’embarcació comprada per la institució insular es financi amb part dels 325.000 euros assignats als pressupostos participatius de 2017.
Cal destacar que ahir les 19 associacions que acudiren al Consell d’Entitats acceptaren per assentiment la proposta de la consellera de Participació, Sònia Cardona, en relació a modificar el full de ruta dels pressupostos participatius. Així, inicialment estava previst que ahir es presentassin detalladament les propostes més valorades, per realitzar la votació definitiva. En canvi, a proposta de Cardona, les entitats preferiren assumir la votació inicial com a definitiva i aprovar els tres projectes més ben valorats.

About Author

Comments are closed.

background