El Consell fa balanç de les escoles municipals esportives

Un model que persegueix assolir una gestió sostenible que permeti seguir amb l’ increment d’alumnat, l’augment del nombre d’escoles i modalitats esportives, així com la gestió i coordinació amb els diferents clubs esportius de l’illa.

Es tracta d’un sistema de coordinació amb un màxim responsable i una direcció de la que depenen els coordinadors d’esports i escoles, que a la seva vegada s’encarreguen d’organitzar la tasca dels tècnics, entrenadors i monitors de cada escola. Aquests equips mantenen reunions periòdiques per a avaluar el funcionament de les escoles així com per a analitzar les incidències i necessitats que es puguin produir.

Les escoles municipals van començar al curs 2015/16 amb l’Escola Municipal d’Atletisme i un nombre inicial de 50 alumnes. Al curs següent s’hi suma l’escola de Tennis, augmentant a 116 el nombre d’alumnat.

Al curs 2017/18 es compta ja amb quatre escoles: Atletisme, Tennis, escola de Tir amb Arc i escola de Vela, que organitza també 200 cursos els mesos d’estiu. El nombre d’alumnes ascendeix en aquest curs als 143.

Per al curs 2018/19 es preveu un total de gairebé 400 alumnes i un augment a 250 cursos d’estiu a l’escola de Vela, 50 cursos més que en el passat exercici.

Així mateix, es mantenen convenis amb diferents entitats i clubs esportiu de l’illa que tenen escola per ajudar-los en el seu funcionament i en la contractació de personal especialitzat.

La Societat Deportiva Formentera compta amb 14 equips de menors de 16 anys inscrits a les diferents competicions. Amb una estructura tan gran la complicació és important i el Consell estudia com poder ajudar al futbol. En els darrers anys el Consell manté un conveni d’us i manteniment d’instal·lacions amb  el club per a la pràctica i aprenentatge del futbol i s’ha mostrat obert a establir algun tipus d’acord amb l’entitat per seguir garantint el funcionament del futbol base a l’illa.

About Author

Comments are closed.

background