El Consell Insular haurà de pagar uns 500.000 euros pel trasllat de residus a Eivissa

El conseller balear de Medi Ambient, Vicenç Vidal, anuncià ahir al Parlament que el Govern destinarà 750.000 euros per pagar el transport dels fems des de Formentera a l’illa veïna. Aquesta inversió de l’executiu autonòmic implica que el Consell Insular haurà de seguir pagant la resta del trasllat de residus a Ca na Putxa, que el 2016 suposà 1,2 milions d’euros. És a dir, que Formentera, l’única illa que ha de realitzar aquest trasllat de residus, ja que no disposa d’abocador, haurà de pagar una factura d’aproximadament mig milió d’euros pel transport de fems.
D’altra banda, Vidal assegurà que el 2018 destinarà gairebé 500.000 euros per la supervisió dels fondejos sobre posidònia, un servei que es cobrirà amb cinc barques per Formentera i tres per Eivissa. És a dir, que la protecció s’incrementa a l’illa veïna amb dues embarcacions mentre que Formentera es queda igual que enguany i en tot cas, el Govern no contempla la proposta del Consell Insular, que preveia sis embarcacions per supervisar els fondejos durant la temporada vinent.
En àmbit terrestre, el Govern preveu invertir poc més de mig milió d’euros per lluitar contra la processionària del pi a les Pitiüses.
En total, la conselleria balear de Medi Ambient comptarà el 2018 amb 217 milions d’euros, el que representa un 5% més del pressupost d’enguany.

About Author

Comments are closed.

background