El Consell neteja el canal de ses Salines

Amb “l’objectiu de garantir la circulació de l’aigua i evitar la pèrdua de biodiversitat ornitològica”, segons ha explicat la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera.
La neteja s’ha efectuat en el tram soterrat que va des del moll comercial de l’Autoritat Portuària, al costat de la Torre de Formentera Mar, fins a les Salines d’en Ferrer, darrere del carrer Gregal de la Savina. Les feines han estat subcontractades a Tragsa per un pressupost de gairebé 15.500 euros.
Un total de quatre operaris, un cap d’obra i dos tècnics han fet 13 jornades de feina, en les quals han retirat 650 metres cúbics de llots i fangs, i 12 metres cúbics de material sòlid en un tram de 150 metres de longitud.
La consellera ha indicat que feia “gairebé dues dècades que no es feia una feina d’aquest tipus” per la qual cosa era “urgent desembussar el canal per recuperar el flux d’aigua”.
La funció del canal és evacuar l’aigua de pluja cap a la mar i evitar que entri dins l’estany Pudent i les Salines.

Aguilera també ha afegit que espera que aquestes accions serveixin per animar a la resta d’administracions implicades en aquest espai a què apliquin “mesures de conservació d’un ecosistema emblemàtic com les Salines de Formentera”.

About Author

Comments are closed.

background