El Consell prepara les obres de Sant Ferran i la residència

Demà se celebra un ple extraordinari que donarà llum verda a l’adjudicació de les obres de construcció de la residència per a persones dependents i la licitació de les feines de reforma de l’avinguda Joan Castelló i Guasch, és a dir, la carretera principal al seu pas per Sant Ferran.
La residència per a persones dependents és una infraestructura llargament reclamada i que completa un conjunt de serveis de primera necessitat iniciat amb la inauguració de l’hospital ara fa 11 anys. La residència s’erigirà ampliant l’actual Centre de Dia, amb la construcció d’una zona amb ús residencial per a persones dependents. La capacitat serà de 14 habitacions individuals i dues habitacions dobles, per a un total de 18 persones.
La zona de nova construcció comptarà amb una recepció, serveis per als visitants, menjador, sala d’estar i les zones pròpies d’infermeria i magatzem, entre altres.
Així mateix, la construcció preveu la seva futura ampliació en cas de ser necessària.
Fruit del conveni signat amb el Govern balear, la futura residència tendrà una superfície construïda de més de 1.100 m². El Pressupost de construcció és de poc més de 2 milions de’€ i s’estableix un període de 16 mesos de termini d’execució.

Pacificació de la carretera a Sant Ferran 
D’altra banda, la reforma de l’avinguda Joan Castelló i Guasch de Sant Ferran culmina el projecte de millora del poble de ses Roques iniciat amb les feines ja realitzades el darrer hivern als carrers Guillem de Montgrí i València. La reforma de la carretera al seu pas per Sant Ferran està pensada per pacificar la via i donar prioritat a vianants i ciclistes. Així, es dotarà el carrer de més espais per a vianants, s’eliminaran les barreres arquitectòniques i es crearà un carril bici renovat i segregat, a més de nous aparcaments de recàrrega de vehicles elèctrics. A tota la via s’utilitzarà una solució de plataforma única, com la que ja existeix als carrers Guillem de Montgrí i València del mateix nucli.
A més, la reforma contempla la millora tant de la pavimentació en superfície dels diferents espais, com la millora de serveis soterrats com sanejament, aigua potable, telefonia, llum i enllumenat públic.
El termini d’execució de les obres serà de 6 mesos per garantir que les mateixes estiguin finalitzades per a l’inici de la temporada turística de 2019. El Pressupost és d’1,8 milions d’euros per l’execució de les obres i de 41.000 per la seva direcció tècnica.
Durant la primera quinzena del mes d’octubre, el Consell convocarà als veïns de Sant Ferran a una reunió per explicar les obres a executar, tal com ja es va fer amb les millores dels carrers Guillem de Montgrí i València.

About Author

Comments are closed.

background