El Consell se suma a la Plataforma per un bon finançament de les Illes Balears

El Consell de Formentera informa que la vicepresidenta primera de la institució, Susana Labrador i el conseller d’Hisenda, Bartomeu Escandell, s’ha reunit aquesta setmana amb representants de la Plataforma per un bon finançament de les Illes Balears.
Per al titular d’Hisenda, és important que «les nostres illes assoleixin un REIB que assumeixi tots els dèficits de finançament que tenim respecte a l’estat». Escandell va ressaltar que «des del Consell de Formentera sempre hem reivindicat que la nostra comunitat autònoma no estava ben finançada per part de l’estat i ens sumam, per tant, a aquesta crida d’un finançament just per Balears i per Formentera».

Derogació de la «Llei Montoro»
La Plataforma per un bon finançament té com a objectiu sensibilitzar polítics i societat perquè es faci realitat un canvi de finançament llargament reclamat. Així, es vol traslladar aquesta inquietud a tota la ciutadania perquè se sumi a la iniciativa i es pugui visualitzar la unitat de la societat balear a l’hora de reclamar un bon finançament.
Entre altres punts, es reivindiquen un nou model de finançament, el reconeixement efectiu de la condició insular, mitjançant l’aprovació del Règim Especial per a les Illes Balears, l’increment progressiu i substancial de les inversions estatals, el pagament de les inversions estatutàries que encara es deuen, la corresponsabilitat de l’estat amb l’assumpció del deute de la comunitat, la cogestió aeroportuària i la derogació de la «Llei Montoro».

About Author

Comments are closed.

background