El curs escolar comença avui sense obres als col·legis

El Consell de Formentera ha informat que durant l’estiu s’han fet obres de manteniment i millora d’instal·lacions a les tres escoles públiques de l’illa; el Mestre Lluís Andreu, el col·legi de Sant Ferran i el del Pilar, a més de les escoles velles, on s’ubica el Centre de Professorat de Formentera.

Sant Francesc
Pel que fa a les intervencions realitzades, a l’edifici de baix del Mestre Lluís Andreu la brigada del Consell ha pintat les façanes exteriors, ha realitzat l’estesa de les rajoles als patis interiors i la neteja del racó de la zona de la caldera així com el pintat de l’estructura metàl·lica d’aquesta instal·lació i la seva cobertura per fer-hi una ombra.
A més, una empresa externa subcontractada pel Consell ha massillat el passadís per treure el gotejat i se n’ha pintat l’ala dreta i repassat l’ala esquerra. El cost d’aquesta actuació ha estat de poc més de 5,000 €. Pel que fa a l’edifici de dalt, la brigada ha fet feines de manteniment ordinari com el pintat de diversos punts tan externs com a l’interior de l’edifici.

Sant Ferran 
Pel que fa a l’escola de Sant Ferran, la brigada ha muntat una nova zona d’ombra amb estructura de fusta i canyís a l’espai que queda entre les primeres aules modulars i la pista esportiva. També s’ha instal·lat un nou intèrfon i s’han revisat les goteres d’una de les aules.
En aquest centre s’han externalitzat també algunes feines, com ara la neteja, rascat i pintura de les façanes exteriors, amb una despesa de gairebé 10,000 €.

El Pilar
Pel que fa al Col·legi del Pilar de la Mola, els treballadors de la brigada han fet un repàs de pintura general dins i fora de l’edifici, han canviat la fusta d’un dels jocs del pati, s’ha revisat la finestra de l’aula modular i s’ha reparat el passador de la porta de l’aula de primària.
Així mateix, una empresa externa ha instal·lat dos nous aparells d’aire condicionat i cinc aixetes amb un cost d’uns 5.500 €.

Escoles velles
D’altra banda, en el centre de Professors, a les escoles velles, dues empreses externes s’han encarregat de la reforma de la fusteria exterior i del seu pintat, amb una despesa de 18.600 €. Aquesta intervenció se suma a la reparació de teulada, recollida d’aigües i façanes que ja es va fer en aquest edifici històric.
La despesa total d’aquestes feines de manteniment i millora dels centres educatius de Formentera ascendeix a gairebé 40.000 €.
A més de les feines fetes als centres educatius, també s’ha aprofitat el mes d’agost per reformar el vestíbul de la Biblioteca Marià Villangómez i l’Escola de Música i Dansa. Les tasques han consistit en la neteja i pintat de les parets i el canvi de ferm, amb una despesa de poc més de 9000 €.

About Author

Comments are closed.

background