TOP

El Formentera entrepussa (Sóller 1 Formentera 0)

Al Formentera se li han acabat entravessant els tres partits seguits en terres mallorquines i avui ha perdut per la mínima al camp del Sóller, en el que no ha set un bon partit dels homes de Gómez Roa.

La jornada es preveia beneficiosa pels interessos dels roig-i-negre vistos els resultats dels partits jugats dissabte en els que tots els equips de la part més alta de la classificació havien ensopegat. Per tant, era una ocasió immillorable pel Formentera per escalar posicions, apropar-se a la segona plaça i posar distància amb els seus immediats perseguidors. Però en la bonica localitat de Sóller, res ha sortit com s’esperava. L’entrenador Gómez Roa ho havia advertit en la prèvia i, efectivament, el Sóller s’ha mostrat un equip sòlid al qual el Formentera li ha costat molt jugar-li. A més a més, els locals han tingut la sort de cara, perquè en la primera semiocasió de què han disposat, s’han trobat amb un penal clar a favor seu que el veterà Bestard no ha desaprofitat per avançar els mallorquins 1-0 als 15 minuts de la primera part.

A partir d’aquest moment i malgrat que els formenterers ho han intentat de totes totes, el Sóller ha pogut jugar el partit que volia jugar, ben replegat, contundent en defensa i tirant les contres veloçment. Per la seva banda, el Formentera no ha estat fi ni ha trobat la claredat d’altres dies a l’hora d’atacar. Els visitants han tingut moments molt lúcids a les acaballes de la primera part, espitjant de valent i amb ocasions immillorables com el cop de cap al pal de Bonilla, però la pilota no ha volgut entrar. El públic a la grada no parava d’animar i l’empresa no s’entreveia senzilla de cara la segona part.

I així ha estat. Malgrat l’aire fresc que han donat a l’equip l’entrada al camp de Mourelo i Moha, provocant una major sensació de perill a l’àrea del Sóller, l’equip no ha estat de materialitzar les poques ocasions de què ha gaudit -les més clares de Moha, sobretot la segona a dos minuts de l’acabament amb una pilota que la defensa dels blanc-i-blaus han tret dalt la mateixa línia de gol- i, de fet, el Sóller hauria haver pogut ampliar diferències si no hagués estat per una intervenció estel·lar del sempre concentrat Pepelu.

Per tan i no obstant els mals resultats dels rivals, la jornada ha acabat sent nefasta pels interessos esportius del Formentera, més lluny ara de la segona i tercera posició i amb l’alè del cinquè classificat més a prop.

Queden nou jornades de lliga, nou finals i la primera és diumenge vinent en el retorn dels roig-i-negre al Municipal i contra el Binissalem. Res que no sigui una victòria portaria el neguit i els dubtes en el si de l’equip, directiva i afició, veient perillar, ja de forma clara, la mera presència del Formentera a les eliminatòries d’ascens a Segona B.