El Formentera torna a fer història i es classifica pel play-off d’ascens a Segona B (Felanitx 2 Formentera 4)

Jornada d’infart la que s’ha viscut avui, la darrera del campionat de tercera divisió, en la que en qüestió de minuts els aficionats del Formentera han passat del desànim més absolut a una explosió d’èxtasis i alegria desfermada.

Les coses s’han posat molt favorables als interessos del Formentera al marcar Bonilla el 0-1 al minut de 7. L’autocar del Formentera havia arribat al camp del Felanitx només uns minuts abans de l’inici del partit i els jugadors n’han saltat ja canviats per poder fer uns breus exercicis d’escalfament. Malgrat aquest contratemps, però, els roig-i-negre han sortit molt endollats i es trobaven en el millor dels escenaris possibles, guanyant el seu partit i classificats per a la Copa del Rei. Era un migdia de ràdio i de consultar constantment i com es podia els resultats dels altres encontres on es decidien les dues places restants del grup per jugar les eliminatòries de classificació a Segona B, el Constància-Eivissa i l’AlcudiaPoblense.

Però la cosa s’ha complicat amb el gol de Julià que ha transformat una pena màxima després que l’àrbitre s’inventés un penal inexistent d’Agus. A partir d’aquest moment i fins la finalització de la primera part, el partit s’ha convertit en un atac i gol del Formentera que ha tingut incomptables ocasions per fer pujar el segon al marcador: Omar, Samu, Colau i Terol entre d’altres han tingut el gol en les seves botes. Això sí, el Felanitx s’apropava amb perill a la contra. En aquests moments el Formentera quedava fora del play-off malgrat que el Poblense perdia el seu partit a Alcúdia: l’Eivissa guanyava a Inca i amb aquest triple empat, els vileros entraven a zona de play-off per primer cop després de 40 jornades i el Formentera en sortia. El món al revés i els nervis que començaven a apoderar-se de tota la família formenterera i més quan l’àrbitre ha anul·lat inexplicablement un gol a Moha per fora de joc.

La segona part ha començat com havia acabat la primera, amb ocasions del Formentera. Moha la tinguda als seus peus. Però en el minut 4, en una contra i en el seu primer xut entre els tres pals, el Felanitx mitjançant Nofre marcava el 2a1 aprofitant-se d’una errada de marcatge greu dels homes de Gómez Roa. Paral·lelament l’Eivissa marcava el segon i sentenciava el seu partit contra el Constància i el Poblense empatava el seu partit a Alcúdia jugant amb un home menys. Es desfeia el triple empat i el Formentera ara quedava més que mai fora de la glòria. Quedava temps però un núvol negre semblava posar-se sobre els interessos formenterers i semblàvem abocats cap a una jornada fatídica i una resolució injusta d’aquest campionat.

A partir d’aquí, pèrdues constants del temps dels jugadors del Felanitx, que estaven extra motivats per vèncer al Formentera malgrat, a priori, no jugar-s’hi res (almenys en el camp esportiu) i actituds dels mallorquins que ratllaven el comportament antiesportiu. El Formentera seguia empenyent i seguia arribant a porta però s’han trobat davant un autèntic tros de porter, Marc, que ho aturava tot. Gómez Roa donava entrada a Wadir i Mourelo en canvis eminentment ofensius però és que quedava només un quart d’hora per la finalització del partit i el Formentera seguia cinquè. Qualsevol risc era poc. I, finalment, en dues infraccions clares dins l’àrea local -puntades a Colau primer i Wadir després- el Formentera es trobava amb dos penals pràcticament seguits. Moha ha pres la responsabilitat de xutar-los i, és clar, els ha transformat els dos, marcant, de nou, dos gols, que classificaven un altre cop al Formentera. L’eufòria es desfermava entre els seguidors roig-i-negre desplaçats a Felanitx i era moment de mantenir la calma i aguantar el resultat. El Poblense havia remuntat el seu partit fins a col·locar-se 1a3 i, per tant, ara era l’Eivissa qui passava de jugar la copa del rei a quedar fora dels play-off.

Es demostrava, per tant, que el Formentera depenia de si mateix i encara ha estat més evident quan Omar des de fora l’àrea ha fet pujar el quart al marcador. Ara sí que jugadors i afició podien respirar tranquils, i, malgrat alguna picabaralla (agressió inclosa a Moha) els jugadors del Formentera han mantingut la calma fins al final del partit i la classificació s’ha consumat. El Formentera no faltava a la seva cita amb la història i un any més, i fa el ple des de la seva tornada a Tercera, es tornava a classificar pels play-off. L’alegria al vestuari ha set indescriptible i els jugadors i cos tècnic han deixat anar tota la tensió acumulada amb càntics i balls.

La jornada ha acabat tal com havia començat, amb el Formentera sent equip de play-off i amb la mateixa classificació tot i els diferents canvis que hi ha hagut durant aquests 90 minuts d’infart. Demà a partir de les 16.30 sorteig a Las Rozas i Peña Deportiva, Mallorca B, Poblense i Formentera dins els bombos.

Pel que fa a la tornada dels jugadors a Formentera, s’espera la seva arribada a La Savina entre les 19 h i les 20 h.