El GOB demana explicacions al Govern balear pel retard en l’aprovació del decret de posidònia

El GOB assenyala que la demora en l’aprovació del decret posidònia “no es pot seguir justificant al·legant aspectes jurídics o procedimentals”. Segons el grup ecologista, després d’haver passat “per un llarg” camí “de consulta i debat públic”, el projecte de decret de protecció de posidònia ha rebut el dictamen del Consell Econòmic i Social en data del 10 d’abril i es desconeix quan el Govern balear ha remès el text al Consell Consultiu, l’últim organisme que ha de valorar la norma abans de la seva aprovació definitiva per part del Consell de Govern.
El GOB ha recordat que la normativa reguladora del Consell Consultiu de les Balears estableix un termini màxim de 40 dies per a l’emissió de dictamen sobre les disposicions reglamentàries que li remeti l’Executiu balear.
Recordam que el decret de protecció de la posidònia acompliria un dels ‘Acords pel canvi’ signats a l’inici de la legislatura pels partits que conformen el Govern i els que li donen suport.
Tot i això, el GOB insisteix que “aquest és el tercer estiu d’aquesta legislatura, i el decret de què tant s’ha parlat segueix pendent”. Segons els ecologistes “és evident que les traves per a la seva aprovació van més enllà de l’àmbit estrictament procedimental”.

About Author

Comments are closed.

background