El Govern ajudarà amb 5.500 euros als qui comprin cotxes elèctrics

La comunitat autònoma Balear destinarà més d’un milió d’euros a subvencionar la mobilitat elèctrica, una partida que comptarà amb 540.000 euros per ajudes a la compra de vehicles que no es propulsin amb motors de combustió. Aquests ajuts econòmics s’emmarquen en la iniciativa impulsada pel govern Central a través de l’IDAE i els fons europeus Feder.
Aquesta iniciativa respon a la intenció del Govern balear de liderar la transició cap a la mobilitat elèctrica, amb l’objectiu que el vehicle elèctric suposi un pas endavant cap a un model econòmic i mediambientalment més sostenible. A més, l’executiu balear ha subscrit un conveni amb Red Eléctrica, perquè aquesta entitat controli la demanda d’energia que provoca el desplegament del vehicle elèctric i pugui garantir una correcta capacitat de recàrrega per tots els punts habilitats.

Full de ruta de transició energètica
El passat mes de febrer Balears va donar llum verda a la llei de Canvi Climàtic. La nova norma, que dissenya la ruta de la transició energètica a les illes, estableix un calendari a 30 anys vista per a la progressiva substitució de l’actual parc de cotxes de gasolina i dièsel per vehicles elèctrics i pel pas de la dependència de les energies fòssils a les energies renovables.

About Author

Comments are closed.

background