El govern anuncia que s’amplia el retard de la posada en marxa dels camps de boies

Fonts de la conselleria balear de Medi Ambient han informat a Ràdio Illa que els camps d’amarrament regulat des Caló de s’Oli, amb 20 boies i de la badia de s’Alga, amb 61, es posaran en marxa l’1 de juliol i no a mitjans de juny com s’havia indicat en un primer moment. La conselleria ha assenyalat que la signatura del contracte amb l’empresa que porta a terme el servei d’amarrament en boies, CBBA, es farà a mitjans de mes i posteriorment s’han de portar a terme les feines per instal·lar aquests sistemes de fondeig ecològic.
Recordam que enguany el servei d’amarrament en els set camps de boies de les Balears havia de començar l’1 de juny, però el Govern balear informà que no es respectaria el termini compromès per complir amb el període d’exposició pública que determina la normativa europea. Així, la previsió actual és que les 240 boies per amarrament d’embarcacions d’esbarjo de les Balears entrin en funcionament amb un mes de retard.

Contracte per quatre anys
Segons el plec de condicions, el servei ha de disposar d’almenys una embarcació de control per cada camp de boies i havia d’estar actiu al llarg de 122 dies entre l’1 de juny i el 30 de setembre, cada dia entre les 11 i les 19 h. L’empresa CBBA sea, la mateixa que realitzà aquesta tasca l’any passat, ha guanyat el concurs per portar a terme aquest servei fins a l’any 2021. Per gestionar esls espais d’amarrament en boies, CBBA paga un cànon anual de 65.000 euros sense IVA.

About Author

Comments are closed.

background