El Govern balear obre la fossa d’Alaró, la cinquena que s’intervé a les Balears

La fossa d’Alaró és la quarta que l’executiu autonòmic obre d’ençà de l’aprovació de la Llei de persones desaparegudes i fosses, després de les actuacions a Porreres, Montuïri i Sant Ferran, a Formentera, i la cinquena, si es compta la primera fossa que s’exhumà a les Illes Balears abans de la Llei, la de Sant Joan. La d’Alaró és la primera intervenció de les onze que preveu el Pla d’Actuació 2018.
Per la seva part, la consellera Fanny Tur ha incidit que el que estam fent és complir amb la nostra obligació de demòcrates i reconèixer aquelles persones que varen morir per defensar la democràcia.
Al cementeri d’Alaró es busquen dues víctimes enterrades suposadament en una mateixa fossa. Es tracta de Pau Crespí Villalonga, de 57 anys, sabater i exalcalde republicà, i el seu fill, Onofre Crespí Riera, de 21 anys. Tots dos van ser assassinats el 20 d’octubre de 1936 a la carretera que uneix Alaró i Lloseta.
Recordam que dins aquest mes de juliol, també està previst portar a terme tasques de recerca i localització al cementeri de ses Figueretes, a Eivissa, per veure sobre el terreny els diferents indrets on s’haurà d’excavar a partir de la tardor.

About Author

Comments are closed.

background