El Govern de Sánchez prohibeix les prospeccions petrolieres en el Corredor de Cetacis del Mediterrani

El Consell de Ministres del passat divendres aprovà un Reial Decret pel qual es declara àrea marina protegida (AMP) el Corredor de Migració de Cetacis del Mediterrani, una superfície de 46.000 kilòmetres quadrats situada entre les Illes, el País Valencià i el Principat. Així, Espanya es converteix en un dels primers estats del món que supera la recomanació de l’ONU de protegir el 10% de les seves aigües de mar abans de l’any 2020.
A més de prohibir noves extraccions de petroli, el Govern de Pedro Sánchez ha aprovat mesures per reduir la remor submarina. En aquest sentit, s’estableix la prohibició d’utilitzar sistemes destinats a la investigació geològica subterrània, tant per mitjà de sondes, aire comprimit o explosions controlades com per mitjà de perforacions subterrànies.
No obstant això, el Govern central seguirà permetent les explotacions extractives d’hidrocarburs, que ja estan funcionant, encara que la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha assegurat que “revisarà a partir d’ara les que ja estan en vigor”.
A l’àrea protegida té lloc el pas migratori per al rorqual comú i la zona d’alimentació per a una gran varietat d’espècies de cetacis, com el catxalot, el dofí mular, el dofí llistat, el dofí comú o el cap d’olla.
Totes les espècies de cetacis i tortugues marines que utilitzen les aigües d’aquest corredor estan incloses en el Llistat d’espècies silvestres en règim de protecció especial.

About Author

Comments are closed.

background