El Govern es compromet a restaurar Sa Senieta

La consellera balear de Cultura, Fanny Tur, ha signat, juntament amb el president del Consell, Jaume Ferrer, un conveni de col·laboració entre Govern balear i Consell de Formentera, en què l’administració insular, com a titular de la casa històrica de Sant Francesc, sa Senieta, cedeix gratuïtament el seu ús a la Conselleria autonòmica de Cultura, que es compromet a dur a terme la restauració i adequació de l’edifici amb l’objectiu de destinar-lo als usos expositius i museístics que acollirà el futur Museu de Formentera.
Aquesta signatura ha arribat acompanyada prèviament de l’aprovació, per part del Consell de Govern, de l’atorgament d’una subvenció de 500.000 euros per finançar part de la compra d’aquest immoble. Cal mencionar que l’adquisició de la casa per part del Consell suposà una inversió de 2,5 milions d’euros. D’aquests sous, un milió ha estat finançat amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible, i mig milió més, amb fons de la conselleria de Cultura del Govern balear. El Consell n’ha aportat el milió restant.
D’altra banda, el Consell rebrà gairebé 28.000 euros per al projecte d’exposició al públic de la Col·lecció Etnogràfica-Fons privat Vicent Costa Mayans, que es pot visitar a l’actual seu del carrer Jaume I de Sant Francesc.

About Author

Comments are closed.

background