TOP

El Govern espanyol reactiva un projecte de sondejos acústics que afecta Formentera

La plataforma antipetroliera ha fet un comunicat en què assenyala que el Ministeri d’Afers Exteriors ha tornat a reactivar la tramitació del projecte MEDSALT-2 de sondejos acústics amb la perillosa tècnica de canons d’aire comprimit d’alta pressió, coneguts com a ‘airguns‘. El projecte està promogut per l’Institut Nacional d’Oceanografia i Geofísica Experimental de Trieste a Itàlia i afectaria l’àrea marina compresa entre les illes d’Eivissa i Mallorca i al sud-est de Formentera i Eivissa.
Així, el Butlletí Oficial de l’Estat va publicar el passat dissabte 21 d’abril l’anunci del Ministeri amb el qual es dóna inici als tràmits d’informació pública i de consulta a les administracions afectades i a les persones interessades.

Sota una aparena d’investigació científica
Segons es reflecteix en aquest anunci, la suposada finalitat del projecte és adquirir dades geofísiques al sud de les Balears, amb l’objectiu d’investigar el dipòsit salí gegant més jove de la Terra.
L’Aliança Mar Blava ha advertit que malgrat la seva aparença científica, la plataforma disposa de proves de l’interès expressat per diverses companyies petrolieres en aquest projecte, per les possibilitats que pot obrir per a l’exploració d’hidrocarburs a la zona.
Segons sembla la indústria del petroli té interès per aquestes formacions geològiques salines, perquè solen estar relacionades amb importants bosses d’hidrocarburs.
A més, el Ministeri de Medi Ambient ja va reconèixer en una Resolució de juliol de 2016 que el projecte MEDSALT-2 podria produir impactes adversos significatius en el medi ambient. Per aquest motiu l’Institut de Trieste no va poder presentar una declaració d’impacte ambiental simplificada i va haver de passar pel procediment d’avaluació ambiental ordinari.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES