El Govern instal·la estacions per controlar l’estat de la posidònia

La Conselleria de Medi Ambient recupera un projecte que es va dur a terme del 2002 al 2012 per monitorar l’estat de salut de la praderia protegida de posidònia. Formentera compta amb una estació, Eivissa amb una altra i aquest diumenge s’ha instal·lat la quarta estació a Mallorca.
A més de reinstal·lar les estacions de mostreig, es volen reprendre també els contactes amb els col·laboradors per continuar amb la sèrie històrica de dades sobre l’estat de conservació de praderies de posidònia.
Els objectius específics són avaluar l’evolució de les praderies, proporcionar informació fiable que permeti establir mesures de control i gestió i sensibilitzar els sectors socials implicats amb el medi marí perquè coneguin la importància de conservar les praderies per al manteniment de l’equilibri biològic i la biodiversitat mediterrània.
La vicepresidenta del Govern, Bel Busquets, ha explicat que aquest projecte, subvencionat amb 132.000 euros, tendrà una durada de quatre anys.
Els paràmetres que es controlen a les estacions són la mesura de la cobertura de la praderia, la densitat dels feixos de les plantes i de flors o fruits (depenent de la temporada), el recompte de nacres vius o morts i la vigilància d’espècies indicadores o invasores.

About Author

Comments are closed.

background