El Parlament aprova les cinc propostes de Formentera

En la darrera sessió del debat sobre l’estat de l’autonomia del passat dimarts, es votaren 188 propostes dels diferents grups parlamentaris. D’aquestes se n’aprovaren un total de 132, de les quals 5 corresponien a la diputada per Formentera, Sílvia Tur. D’aquestes cinc propostes, quatre reberen el suport de tots els parlamentaris, mentre que la moció de Tur perquè el Govern balear estudii com cobrar l’impost de turisme sostenible als iots que visiten els ports esportius també s’aprovà, però amb els vots en contra del PP i Ciutadans.


Pel que fa a la resta de propostes, el Parlament donà suport a ampliar la Depuradora de Formentera que actualment té una capacitat per 14.000 persones i n’hauria de tenir per 24.000.
D’altra banda el Parlament també aprovà per unanimitat “impulsar la protecció de 7.000 hectàrees de fons marins mitjançant la creació de tres noves reserves marines el vessant est de l’illa” així com avançar al període 2018-19 les obres d’ampliació d’aules de l’IES Marc Ferrer, que inicialment estaven previstes pel període 2019-23 i per últim elaborar el Decret que regula horaris i condicions del transport marítim entre illes al llarg del primer semestre de 2018. Tur ha indicat que els residents a Formentera haurien de tenir garantides “unes freqüències mínimes i uns horaris adequats”, especialment pel que respecta a la primera barca d’anada i la darrera de tornada.
La diputada també considera bàsic que es regulin les condicions de les excursions marítimes “perquè no siguin una competència directa de les companyies de transport regular i s’eviti l’intrusisme”.
Recordam que la Llei de Transport Marítim aprovada al 2.010 estableix l’aprovació d’aquest decret de regulació per adequar-lo a les necessitats dels residents a Formentera.

About Author

Comments are closed.

background