El Parlament aprova una partida extra de 10 milions d’euros per lluitar contra l’ebola de les oliveres

Ahir la cambra balear donà suport per unanimitat a la iniciativa de Proposta per les Illes, el PI, perquè el Govern destini, en els anys 2018 i 2019, fins a 10 milions d’euros més a la lluita contra la Xylella fastidiosa, una plaga que de moment s’ha detectat a totes les illes menys a Formentera.
Diego Olmo, tècnic de sanitat vegetal del Govern balear, subratllà a principis d’any que s’han fet 28 proves a la nostra illa que han resultat negatives, tot i que és possible que la xylella acabi recalant a Formentera, ja que és probable que els insectes portadors del bacteri arribin volant des de l’illa veïna.
De fet, segons la conselleria balear de Medi Ambient, aquesta plaga que perjudica oliveres i altres espècies com la vinya o els ametllers afecta el 90% de la superfície d’Eivissa, el 80% de Mallorca i el 50% de Menorca.
Aquesta partida addicional de 10 milions d’euros pel 2018 i 19 se suma al pressupost ordinari per lluitar contra la plaga. Enguany, la Comunitat ha dedicat a combatre la xylella un total de 3,5 milions, tres milions a la investigació d’aquest bacteri i mig milió a arrencar arbres.

About Author

Comments are closed.

background