El perfil d’atesos a Formenterers Solidaris és de treballadors de temporada amb família i lloguer elevat

Ni persones sense feina ni amb problemes d’addiccions. Les característiques més comunes dels usuaris de Formenterers Solidaris, segons Teresa Costa, secretària d’aquesta ONG, és de “famílies que treballen o han fet feina en temporada i arriba el mes de març o febrer i se’ls hi fa barda amunt, sobretot pel tema del lloguer” i afegeix: “Se’n van molts de sous amb l’habitatge, i [aquestes famílies]no arriben” a cobrir les necessitats més bàsiques, com tenir un plat a taula o roba per vestir.
L’any 2017, 58 famílies residents a Formentera, el que suposa 186 persones, varen rebre ajuda alimentària d’aquesta entitat amb 11 anys d’existència. L’ONG repartí, entre les campanyes de Nadal i la de tot l’any, 5.250 quilos de menjar. Aquestes dades suposen una millora respecte a l’any anterior, el 2016, quan es distribuïren més de 6,2 tones de menjar entre 70 famílies demandants, que comprenien 223 persones. Els aliments arriben a l’ONG formenterera a través de Càritas i de les donacions de ciutadans i empreses.

A més, durant l’any passat, l’entitat va donar 395 peces de roba a persones sense recursos derivades per l’Àrea de Benestar Social del Consell Insular o per les parròquies de l’illa.

Acció a Formentera i Llatinoamèrica
L’ONG ha manejat un pressupost durant el darrer any de gairebé 12.000 euros, dels quals s’han invertit més de 9.000 en la rehabilitació de 2 habitatges i la construcció de set banys en la comunitat rural de Susacón, al departament de Boyacá, a Colòmbia. És el tercer projecte que l’ONG porta a terme en aquest indret i de cara al 2018 s’està estudiant realitzar una intervenció al Perú.
D’altra banda durant el 2017 s’invertiren gairebé 2.000 euros en la rehabilitació d’un bany d’una persona necessitada a Formentera. Enguany el Consell Insular de Formentera ha signat un conveni de col·laboració per valor de 3.000 euros amb l’ONG.

About Author

Comments are closed.

background