El Ple dóna llum verda a la reforma de l’avinguda Joan Castelló i Guasch amb l’abstenció de l’oposició

L’equip de Govern aprovà en el Ple d’ahir, per majoria absoluta i l’abstenció dels grups de l’oposició, l’adjudicació de la reforma de l’avinguda Joan Castelló i Guasch de Sant Ferran, així com la contractació d’un servei de direcció de les obres.
PP, PSOE i Compromís van retreure a l’equip de Govern que no hagués consultat amb els veïns la proposta, a la qual cosa el conseller d’Infraestructures, Rafa González, contestà que el projecte de millora del poble fou presentat l’any passat en un acte obert als veïns.
La reforma de l’avinguda Joan Castelló Guasch, que és el nom que rep la carretera al seu pas per la localitat de ses Roques, contempla la millora tant de la pavimentació en superfície dels diferents espais, com la millora de serveis soterrats; sanejament, aigua potable, telefonia, llum i enllumenat públic.
La proposta amplia, a més, l’espai destinat per als vianants, eliminant barreres arquitectòniques i incorporant un carril bici segregat en tota la travessia. Es preveu també la col·locació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics. S’utilitzarà una solució de plataforma única ja emprada als carrers Guillem de Montgrí i València del mateix nucli urbà.
El termini d’execució de les obres serà de 6 mesos per garantir que les mateixes estiguin finalitzades per a l’inici de la temporada turística de 2019. El seu pressupost és de poc més d’1,8 milions d’euros.

Unanimitat en la residència
D’altra banda, la sessió plenària d’ahir també aprovà, amb el vot favorable de tots els grups polítics, l’adjudicació de les obres de construcció de la residència per a persones dependents.
L’obra s’iniciarà aquest hivern amb un pressupost que ronda els dos milions d’euros. El Govern balear es farà càrrec del 70% del cost de les obres i el Consell de Formentera del 30% restant, a més de l’aportació del solar on s’edificaran les noves instal·lacions. El projecte té un termini d’execució estimat en 16 mesos i una superfície construïda de més de 1.100 m². La nova residència serà en realitat una ampliació del Centre de Dia i comptarà amb 14 habitacions individuals i dues habitacions dobles, per a un total de 18 persones. També disposarà de recepció, menjador, sala d’estar i zones pròpies d’infermeria, entre altres.

About Author

Deixa una resposta

background