El PP critica que la reunió informativa sobre la Reserva de la Punta de sa Creu arriba tard

El Partit Popular de Formentera ha emès una nota de premsa en què «lamenta que el Consell Insular informi tard i malament als pescadors sobre el Decret de Reserva Marina de la Punta de Sa Creu». Cal mencionar que la reserva fou creada pel Govern balear el passat novembre i que aquest dijous responsables de l’administració que gestiona aquest espai natural, la conselleria balear de Medi Ambient, van venir a Formentera a fer una xerrada informativa sobre la regulació aplicable.
En aquest sentit el PP assenyala que «el Decret de Reserva Marina de la Punta de Sa Creu es va aprovar fa quatre mesos i no es va explicar en el seu moment amb els pescadors de la Mola i des Caló, que són els més afectats per aquesta mesura i que es van assabentar de la seva aprovació quan ja era definitiva». El partit de José Manuel Alcaraz afegeix que «les explicacions arriben tard» i que «els veïns no havien estat informats amb anterioritat d’alguna cosa que els afecta personalment, i que no els ha donat lloc a poder presentar al·legacions».
Des del Partit Popular de Formentera «es lamenta que els veïns de La Mola i es Caló, tant professionals com d’esbarjo que solen pescar en aquesta zona, no hagin estat informats en el seu moment dels motius i delimitació de la zona que contempla el Decret de Reserva Marina de la Punta de Sa Creu».

Responsabilitat del Consell
El PP indica que «la decisió de crear una reserva marina és competència del Govern balear, però precisament perquè és un tema que afecta l’illa de Formentera el Consell havia d’haver informat als veïns abans de la seva aprovació, sobretot per tenir clar com i en què els afectava».
El PP afirma que «tampoc se sap res de l’embarcació que havia d’inspeccionar la nova reserva ni de la rampa que ha de facilitar el seu accés a aquesta zona ni de la persona o persones que hauran d’exercir aquesta tasca». En aquest sentit, aquest matí el director general de Pesca i Medi Marí, Joan Mercant ha afirmat que «una embarcació semirígida ja es troba a Formentera» però que falta contractar un tripulant i «acordar amb la demarcació de Costes una rampa per accedir a la mar a Migjorn i una altra a Tramuntana».
Per últim, el PP critica que «moltes de les decisions que pren l’equip de govern del Consell Insular de Formentera o altres institucions i que afecten directament a l’Illa no són exposades als veïns perquè puguin expressar la seva opinió i només es reuneix el Consell d’Entitats per al seu propi interès».

About Author

Comments are closed.

background