TOP

El raor de Formentera torna a ser l’estrella de la peixateria

D’ençà que s’obrí la veda, el passat divendres, aquest peix de fons arenós és el més desitjat pels clients, tal com ha explicat a Ràdio Illa Román Pérez Marí, de la Peixateria Federicopregunten el preu i l’hora que arriba, és el peix de moda tant per la gent d’aquí com els de fora” i afegeix “el que busquen són raors d’aquí perquè de fora se’n poden menjar en altres moments de l’estiu i bàsicament arriben de Barcelona o Almeria”.
Pérez Marí també ha indicat que en el seu establiment es poden dispensar uns 3 o 4 quilos al dia de raors, a un preu que ahir no arribava als 60 euros el quilo.
La Confraria de pescadors ahir computà la captura d’uns 15 quilos de raors, aportats per tres pescadors diferents. Recordam que el preu a l’engròs del raor, com la resta de peixos pescats a Formentera, el fixa la Confraria i ahir estava a poc més de 40 euros el quilo.
El raor, un dels peixos més valorats a Formentera i que majoritàriament es menja frit, viu en aigües càlides del Mediterrani i de l’Atlàntic. És un peix que habita els fons arenosos de fins a 35 metres de profunditat i que s’alimenta de petits invertebrats.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES