El TAC de l’Hospital de Formentera comença a funcionar a mig gas

Ahir es presentà davant dels mitjans de comunicació el nou TAC (Tomografia Axial Computeritzada) de l’Hospital de Formentera, que s’ha posat en servei de forma parcial. A l’acte assistiren la consellera de Salut, Patricia Gómez, i el president del Consell, Jaume Ferrer, entre altres autoritats.

Sobre la posada en marxa de l’aparell, Paco Costa, cap del Servei de Radiologia, ha indicat que “és important que l’optimització del TAC sigui gradual, començant amb els TAC programats que no necessitin contrast endovenós, i progressivament s’aniran realitzant els TAC programats amb contrast i els urgents”. De moment, aquesta posada en marxa parcial ha beneficiat a set usuaris de la nostra illa, però deixa fora al 70% dels pacients formenterers que necessiten un TAC, com ha indicat en Consell Insular en un comunicat.
L’especialista en radiologia assegura que “mitjançant l’administració de contrast” amb el TAC es poden “delimitar i diferenciar vasos sanguinis i lesions d’òrgans que d’altra manera no es podrien visualitzar, però en l’administració de contrast endovenós hi ha probabilitats d’efectes adversos”. D’aquesta manera, per “garantir la seguretat dels pacients” s’ha “dissenyat una posada en marxa gradual” que s’espera que conclogui a finals d’any.

TAC d’última generació
El 2017 es van realitzar 473 TAC a Can Misses a pacients de la nostra illa. El TAC de l’Hospital de Formentera és un tomògraf d’última generació de 16 talls que, a més de millorar la qualitat d’imatge, garanteix una reducció de la radiació de fins a un 70%. Així mateix compta amb eines de control de dosi per a òrgans sensibles, i un sistema d’estalvi d’energia dissenyat per reduir el consum d’electricitat amb un estalvi d’energia de més del 62% en comparació amb tecnologies prèvies.
L’import d’adjudicació del TAC va ser de poc més de 320.000 € (IVA inclòs) i contempla, a més de l’adquisició de l’aparell i les obres d’adequació de l’espai, el manteniment integral durant dos anys.

About Author

Comments are closed.

background