Els camps de boies des Caló de s’Oli i s’Espalmador començaran a funcionar amb retard

Avui, 1 de juny, s’havien de posar en funcionament els dos camps de boies per a fondeig d’embarcacions d’esbarjo de les zones declarades com a Lloc d’Interès Comunitari (LIC) i afectades per la Xarxa Natura 2000 de Formentera. I des d’ahir, havia d’estar actiu el servei de reserves en línia, però ni l’un ni l’altre s’han posat en marxa en el període establert, tot i que les reserves es poden efectuar des de mig matí d’avui. El Govern balear ha informat a Ràdio Illa que els dos camps de Formentera, amb capacitat per a 81 embarcacions, no estan disponibles perquè “l’autorització de la Demarcació de Costes estigué llesta ara fa una setmana” i “en compliment de la legislació europea”, encara “ha de transcórrer el període d’al·legacions de 15 dies hàbils”. D’aquesta manera des de la conselleria balear de Medi Ambient s’ha informat que el servei de fondeig ecològic des Caló de s’Oli, amb 20 boies i el de la badia de s’Alga, a s’Espalmador, amb 61 boies més, s’activarà “a mitjans de mes”.

240 fondejos amb boies a les Balears
Per protegir la vida submarina i en especial la posidònia, existeixen set camps de boies en zones LIC a les Balears, amb una capacitat total de 240 embarcacions fondejades. Aquestes instal·lacions mai es fan sobre praderia de posidònia i reposen sobre fons arenosos o rocosos. Les boies poden ser de color vermell, per eslores de fins a vuit metres, blanc fins als 15 metres i groc fins als 25 metres. Els preus per amarrar-se a les boies oscil·len, segons les mides de l’embarcació, entre els 15 euros i els 120. Tot i que cap usuari podrà romandre al camp més de sis dies seguits.
Segons el plec de condicions del Govern balear, el servei, que ha de comptar amb almenys una embarcació de control per cada camp, hauria d’estar actiu al llarg de 122 dies entre l’1 de juny i el 30 de setembre, cada dia entre les 11 i les 19 h. L’empresa CBBA sea, la mateixa que realitzà aquesta tasca l’any passat, ha guanyat el concurs per portar a terme aquest servei fins a l’any 2021.

About Author

background