Els cavallets de mar de Manu San Félix ja es poden visitar

Ja fa algun temps que el biòleg marí recentment nomenat fill adoptiu de Formentera va posar en marxa una iniciativa sota el nom «Praderes de Posidònia, l’hàbitat del cavallet de mar» per recuperar aquesta espècie amenaçada i que fa anys vivia en la nostra posidònia. La proposta vol comptar amb el recolzament financer de firmes comercials i el suport del Govern Balear.

Aquests dies es pot visitar un aquari a les instal·lacions de Vell Marí -el centre de busseig de Sant Félix- a La Savina en el que creixen quatre exemplars d’Hipocampus Guttulatus, el nom científic dels cavallets de mar.

El primer aquari es va muntar a Marina d’Eivissa i els cavallets que es poden veure a Formentera son fills de la tercera posta dels exemplars eivissencs. De la primera posta han sobreviscut una desena d’exemplars, ja que son molt delicats i encara estan estudiant la seva alimentació més adequada i la preparació dels aquaris.

L’objectiu del projecte és deixar al medi natural els cavallers que neixen en els aquaris, alhora que la investigació permeti sebre perquè aquesta espècie a anat minvant de les nostres aigües.

Aquest dijous Manu San Félix visitarà els estudis de Ràdio Illa per parlar d’aquest projecte i del seu nomenament com a fill adoptiu de Formentera pels propers Premis Sant Jaume.

About Author

1 comentario

  1. Pingback: Avui hem entrevistat a Manu Sanfelix,

background