TOP

Els escolars de Formentera també diuen no als plàstics

Avui s’ha celebrat una jornada de conscienciació amb els alumnes del Mestre Lluís Andreu, segons ha informat el Consell de Formentera. A la trobada els infants han realitzat simbòlicament una obra amb l’artista Sol Courreges, incorporant alguns dels microplàstics que han recollit durant el curs escolar. Així mateix, els alumnes han llegit petits manifests per rebutjar la contaminació del planeta.ç

Els escolars contribueixen a la investigació 
El GEN-GOB i el Consell de Formentera han estat desenvolupant al llarg del curs escolar 2018/19 el projecte «Plàstic 0» amb els escolars dels tres centres públics de l’illa, el de Sant Francesc, Sant Ferran i la Mola. Aquest projecte ha comptat amb la coordinació de la plataforma de ciència ciutadana Observadors del Mar i ha estat liderat des del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEABCSIC), organisme que treballa per fer un diagnòstic en l’àmbit mediterrani sobre la problemàtica de la contaminació marina per plàstics a les platges d’arreu de la Mediterrània (Catalunya, Mallorca, Alacant, Eivissa i ara també Formentera).

Participació de 700 alumnes de Primària
Per fer-ho possible, es van triar el setembre de 2018 tres platges de Formentera, atenent a la seva ubicació geogràfica, per estudiar com afecten els corrents marins. Les platges que s’han treballat són: Cavall d’en Borràs (apadrinada pel CEIP Mestre Lluís Andreu), es Pujols (apadrinada pel CEIP Sant Ferran) i s’Arenal (apadrinada pel CEIP La Mola i amb ajuda de la resta de centres). Es calcula que al voltant de 700 alumnes de primària han participat en aquesta iniciativa.
Durant el curs, els escolars han recollit les mostres, seguint el protocol científic establert, aquestes s’han portat als centres educatius perquè l’alumnat analitzés, i classifiqués per categories els plàstics que havien trobat. Una vegada comptats i pesats, les dades s’han estat enviant a la web d’Observadors del Mar, així com a l’equip científic.
La consellera en funcions de Medi Ambient, Daisee Aguilera, ha assistit a l’acte i ha seguit les feines durant el curs escolar en primera persona. “Projectes com aquests són exemplars per poder ensenyar a les generacions del futur la importància de tenir cura del nostre medi ambient”, segons ha declarat. Aguilera ha aprofitat per agrair a tota la comunitat educativa així com entitats col·laboradores la seva ajuda “per fer de la nostra illa un lloc més sostenible”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES