Els escolars es consciencien amb la campanya «Una natura sense plàstic»

El Consell de Formentera informa que dins de l’acció duta a terme des de l’àrea de Medi Ambient juntament amb «Be BlueTrasmapi Formentera Care Project«, i amb la col·laboració de diferents empreses i associacions, s’ha organitzat als centres educatius el concurs «Una natura sense plàstic», certament que té per objectiu conscienciar els nens i nenes de l’illa sobre els residus plàstics i ensenyar-los el funcionament de les màquines de retorn d’envasos.
Així, es fan sessions a les aules on els alumnes aprenen en matèria de medi ambient i reciclatge tot dibuixant un quadernet que se’ls ha entregat i participant en el joc Kahoot, amb el que han d’encertar deu preguntes relacionades amb el plàstic. A més, tres de les màquines de retorn d’envasos instal·lades mesos enrere s’han traslladat a les escoles perquè els més petits vegin com es recicla en aquests dispositius i els facin servir per a reciclar els seus envasos.

Reciclatge en els centres educatius
El concurs va destinat als cursos de 1r i 2n de primària de les escoles de La Mola, Mestre Lluís Andreu i Sant Ferran de ses Roques, encara que les màquines estaran disponibles a la resta d’alumnes de cada un dels centres. Les dades de reciclatge de cadascuna de les màquines seran analitzades per separat per conèixer quina de les escoles ha aconseguit la taxa més gran de reciclatge.
Per a la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, és de gran importància conscienciar els més petits i implicar-los en el reciclatge, ja que «Formentera està envoltada de mar, i el nostre futur depèn de la cura que tinguem del nostre entorn natural. Ensenyar i motivar els nostres escolars a fer un bon ús dels residus que generem dia a dia, ajudarà a millorar les taxes de reciclatge i avançar cap a un futur més sostenible».

About Author

Comments are closed.

background