Els estats de la UE prefereixen retardar la supressió del canvi d’hora fins al 2021

Bona part dels països de la Unió Europea prefereixen retardar fins a 2021 l’abolició del canvi d’horari que la Comissió Europea havia proposat per 2019. Aquesta és la conclusió de la reunió informal del Consell de Ministres de Transport que ahir se celebrà a Graz (Àustria). Tot i això, no serà fins al desembre quan els 28 estats membres tenen previst adoptar un acord al respecte.
Pel que sembla, els països europeus volen sobretot acordar amb els estats veïns el canvi d’hora per evitar problemes amb el transport i els sistemes informàtics. A més, actualment Europa compta amb tres franges horàries i es tem que amb la supressió del canvi d’horari, es produeixi una fragmentació horària.
Cal mencionar que el 84% dels més de 4,5 milions d’europeus que van participar en l’enquesta es va manifestar en contra del sistema de doble horari anual. A més, la Comissió indica que el canvi d’horari, segons els estudis científics, representa un estalvi energètic mínim, xifrat entre el 0,1% i el 0,2%. Malgrat aquests arguments, sembla però, que l’abolició del canvi d’horari, haurà d’esperar.

About Author

Comments are closed.

background