Els habitatges públics de Sant Ferran guanyen el premi FAD d’arquitectura

El projecte ‘Life Reusing Posidonia‘ de catorze habitatges de protecció pública a Sant Ferran, dels arquitectes de l’Institut Balear d’Habitatge (Ibavi) Carles Olivé, Antonio MartínJoaquín MoyáAlfonso Reina i Maria Antònia Garcías, ha set guardonat amb el Premi FAD d’Arquitectura 2018, del qual també era finalista la rehabilitació de la Casa Vicens de Barcelona de l’estudi de l’eivissenc Elies Torres.
L’associació Arquinfad del Foment de les Arts i del Disseny, que concedeix el guardó, ha informat que el jurat ha valorat especialment que l’obra de Sant Ferran planteja “un model d’habitatge social de gran qualitat arquitectònica, que aprofita els recursos del seu entorn més immediat per plantejar solucions constructives”. Recordam que els aïllaments del sostre de l’edifici estan realitzats amb posidònia.
A més, el jurat també ha valorat el fet que aquests habitatges, promoguts per l’administració pública, “suposen un exemple de bona pràctica arquitectònica, que incorpora criteris de sostenibilitat d’una manera natural per millorar l’habitabilitat dels espais i la vida dels seus habitants”.
Enguany els premis, els més importants del sector en el país, han celebrat la seva 60 edició i s’han presentat un total de 484 obres en totes les categories.

About Author

Comments are closed.

background