Feim una reserva per circular per Formentera amb el conseller Rafael González

Hem estat navegant pel web de reserves formentera.eco, el portal des del qual aconseguir l’autorització per poder circular per Formentera durant els mesos de juliol i agost. Amb el conseller de Mobilitat, Rafael González, ens posam a la pell d’un resident a Formentera, d’un eivissenc o d’un propietari de segona residència que vol obtenir l’autorització per circular per la nostra illa.

El web de reserves ja està actiu
En la presentació davant del sector turístic i la ciutadania, el president del Consell, Jaume Ferrer, ha explicat totes les passes donades des que el Consell d’Entitats va fer l’any 2014 una petició: «La regulació de l’entrada de vehicles de Formentera per evitar que les nostres carreteres se saturin en els mesos centrals de la temporada». Ferrer ha afegit: «Des d’aquell moment hem treballat per aconseguir aquesta regulació i per fi l’any 2019, el 29 de gener es va aprovar la llei per la sostenibilitat mediambiental i econòmica de l’illa de Formentera, que ens ha permès ser competents per regular l’entrada de vehicles». Amb la capacitat de decisió des de Formentera, i amb el consens del Consell d’Entitats i el Ple, el Consell indica que s’ha delimitat el sostre de vehicles que podran circular per l’illa els mesos de regulació en el primer any d’implantació d’una mesura pionera a tot l’Estat. El web formentera.eco estarà en sis idiomes. Ahir estava només en català, avui ha d’estar també en castellà i anglès i durant el mes de maig en italià, francès i alemany.

Com fer les reserves
Els turistes podran triar els dies que volen venir a Formentera a través d’un calendari i realitzar la seva reserva. Cada turista haurà de pagar 1€ al dia per cotxe, i 0,5€ per motocicleta per formalitzar la reserva. La web també està dedicada a les persones, empreses o vehicles amb condicions especials que amb un sol tràmit realitzaran l’autorització per tota la temporada. En aquest apartat s’inclouen els residents de Formentera que podran fer les noves altes dels seus vehicles per obtenir l’autorització que en aquest cas és gratuïta i no té límit de quota. Els usuaris podran comprovar que han realitzat la reserva correctament introduint el número de la seva matrícula. Per últim, hi ha un apartat amb tota la informació del projecte, on també es posarà material per descarregar i compartir amb els usuaris, i es penjaran els horaris del transport públic, entre altres informacions.

Informació als mercats internacionals
Per part seva, la consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha destacat que la web s’ha fet amb col·laboració de la seva àrea per aconseguir que la imatge del projecte vagi en la mateixa línia que la de promoció turística. En concret, s’han fet servir fotografies del banc d’imatges de Turisme per donar una visió sostenible de Formentera. Així mateix des de l’àrea de Turisme es porta donant informació a la web i presentant aquest projecte a les diferents fires des d’inicis d’any amb una molt bona acollida en l’àmbit internacional. Alejandra Ferrer ha concretat que «els turistes de fora de l’estat no solen venir amb els seus vehicles a la nostra illa, però a les fires de promoció hem detectat que s’han interessat molt per aquesta mesura». «Hem explicat el projecte i ha tingut una rebuda molt positiva, perquè entenen que serveix per protegir el nostre territori, que és el motiu principal pels que els nostres turistes ens visiten», segons ha declarat.

About Author

Comments are closed.

background