Formentera acollirà un curs de restauració de fusta en l’arquitectura tradicional

L’àrea de Cultura i Patrimoni en col·laboració amb la PIMEF ha programat del 24 al 28 de setembre un curs de restauració de la fusta en l’arquitectura tradicional.
El curs, destinat als diferents professionals que habitualment intervenen en béns immobles del patrimoni cultural com ara arquitectes, arquitectes tècnics, constructors, fusters o restauradors, s’iniciarà amb una primera sessió teòrica per passar després a les classes pràctiques, que se centraran en les característiques, patologies i tractaments dels elements de fusta en l’arquitectura tradicional.
La formació, impartida per na Marisa Justo, llicenciada en Història de l’Art, diplomada en Restauració i màster en Rehabilitació del Patrimoni Arquitectònic, tendrà una durada total de 20 hores, desenvolupant-se durant les tardes de 16 a 20 hores. El curs és de franc i les inscripcions s’han de formalitzar a la PIMEF.

Arquitectura tradicional
Les cobertes de fusta constitueixen un element característic de l’arquitectura tradicional de Formentera i moltes vegades es fa necessari efectuar tasques de neteja, tractament i consolidació per tal de recuperar aquelles peces que encara poden desenvolupar la seva funció estructural.
Aquesta formació s’emmarca en el Pla Insular de Gestió del Patrimoni Cultural de Formentera 2017-2019, aprovat pel Ple del Consell i vigent en l’actualitat.

About Author

Comments are closed.

background