Formentera augmenta un 23% la recollida selectiva de vidre aquest estiu

El Consell de Formentera informa que la recollida selectiva de vidre a l’illa aquest estiu ha augmentat un 23%, gràcies al Moviment Banderes Verdes d’Ecovidrio. Així, en l’època estival a Formentera, a través del contenidor verd, s’han recollit un total 582 tones d’envasos de vidre. Per assolir aquestes xifres, que situen Formentera com a tercer municipi de Balears on més ha crescut el reciclatge de vidre, aquest any un total de 124 establiments de l’illa han participat en el projecte Banderes Verdes per la qual cosa se’ls ha col·locat o substituït contenidors verds i es van lliurar cubs adaptats a les necessitats dels hostalers.

Estalvi energètic i d’emissions
Segons assenyalen des d’Ecovidrio, els resultats del moviment a Formentera han permès evitar l’emissió de 337 tones de CO₂ a l’illa, equivalents a retirar de la circulació 158 cotxes durant un any. Així mateix, s’ha aconseguit un estalvi energètic de 415 MWh i s’ha evitat l’extracció de 698 tones de matèries primeres. Aquest estalvi energètic ha estat destacat pel conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, que ha assegurat «que suposa més de la meitat del consum energètic de l’hospital en tot un any». El conseller s’ha mostrat «molt agraït pel reconeixement» i ha subratllat que aquestes xifres van en la línia de l’augment de la recollida selectiva a l’illa, que s’ha situat en un 33%.

El Moviment Banderes Verdes a Balears
A les Balears, aquest moviment ha aconseguit augmentar la recollida selectiva d’envasos de vidre a través del contenidor verd un 11,7% més respecte a l’any anterior. En total, a les 22 localitats costaneres de les Illes Balears que es van unir al moviment s’han recollit 11.020 tones d’envasos de vidre, la qual cosa ha permès evitar l’emissió de 6.391 tones de CO₂ a les illes.

About Author

Comments are closed.

background