Formentera commemora el Dia Mundial sense Tabac

L’Associació Espanyola Contra el Càncer muntarà, amb la col·laboració del Consell, taules informatives a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, a l’Hospital i a l’Institut en les quals s’intercanviaran cigarretes per peces de fruita i qui vulgui es podrà fer un test de cooximetria, una prova que de forma senzilla permet mesurar la quantitat de monòxid de carboni en l’aire espirat, una dada que està directament relacionada amb l’hàbit de fumar.
A les Balears, prop d’un 23% dels residents consumeix tabac, un percentatge inferior a la mitjana espanyola, que se situa en el 25 per cent, segons dades de l’Associació Espanyola Contra el Càncer. Segons el Grup Espanyol de Càncer de Pulmó (GECP) el desembre passat, un total de 205.000 persones fumaven diàriament a les Balears, de les quals un 30% desitja acabar amb aquest hàbit en sis mesos.
A més, el percentatge de consum de tabac entre els menors de 25 anys de la nostra comunitat s’ha situat al 18,4 per cent el 2017, per sota del nivell de 2009 que era del 27,8 per cent.

About Author

Comments are closed.

background